Andreas Pettersson +46700395930

Guidad fjällvandring – Helags

Säker, rolig och utmanande vandring utlovas


Vi på Next Adventure Sweden erbjuder dig och ditt sällskap möjligheten att utforska det fantastiska Helagsfjället, med hjälp av en trygg och professionellt guidad vandring. Vår erfarna guide ger dig all nödvändig kunskap och stöd för att du ska kunna njuta av naturen på ett säkert sätt.


Vandring på Helags

Guidad Fjällvandring

Vi lägger stor vikt vid att alla deltagare ska känna sig trygga och bekväma, oavsett tidigare erfarenhet av fjällvandring. Våra turer är utformade för att passa både nybörjare och de som vill fördjupa sina kunskaper om fjällmiljön. Inför vandringen kan du se fram emot givande samtal, utmaningar och att lära dig mer om allt från fjällflora till hur man sätter upp ett tält. Låter detta intressant? Boka redan idag och tveka inte att höra av dig till oss, om du har frågor om vandringen!

Tel: 0700-395 930

E-post: guide@nextadventuresweden.se

vandring på Helags

Våra guidade turer


Turen som vi erbjuder är en omfattande fjällvandring som sträcker sig över fyra dagar, där vi tillsammans utforskar det vackra Helagsmassivet. Denna tur är som sagt perfekt för dig som är ny inom fjällvandring men som vill skaffa dig praktisk erfarenhet och kunskap för att senare kunna ge dig ut på egna äventyr. 

Vår guide kommer att leda dig och kompisgänget eller familjen genom natursköna stigar, hjälpa dig att sätta upp tält, hantera utrustning och mycket mer.

  • Vi har planerade turer den 9-12 augusti, 23-26 augusti, 6-9 september och 20-23 september. 

  • Varje tur kostar 6595 SEK och inkluderar all nödvändig vägledning och hjälp.

Fjällvandring i Helags

Få värdefull, praktisk kunskap


Under våra guidade turer fokuserar vi på att ge dig praktisk och värdefull kunskap som du kan använda i framtida fjällvandringar. Du kommer att lära dig hur man sätter upp tält på ett säkert och effektivt sätt, hur man använder och hanterar olika typer av utrustning och hur man förbereder och lagar mat ute i naturen. 

Du kommer också att få lära dig om grundläggande navigation, där du får tips och tricks för att hantera olika situationer som kan uppstå under en fjällvandring. Under guidningen lär du dig förhoppningsvis vikten av att respektera de växter och djur som finns i fjällvärlden, i syfte att bevara den unika miljön. Vårt mål är att du ska ha en rolig och minnesvärd tur, men också att du ska känna dig trygg och självsäker i fjällmiljön. 

Minnesvärda naturupplevelser

Under klarblå himmel eller regntunga moln ska vi vandra mot fjället som reser sig stolt, 700 meter över högplatån.

På turen går du förbi och lär dig mer om fjällbjörkskog, myrar, kalfjäll och växter som lappljung, tuvull och fjällglim.

Renar träffar vi med säkerhet på, men med lite tur dyker det upp en ripa eller en fjällämmel.

Boka en guidad vandring på Helags


Att boka en guidad vandring med Next Adventure Sweden är enkelt. När du har bestämt dig för vilken av våra turer du vill delta i, behöver du bara kontakta oss för att få mer information och boka din plats. Vi skickar ut ett informationsblad vid intresse där du hittar all nödvändig information om turen, vad du behöver ha med dig och våra kontaktuppgifter.

På en vandring med oss får du spänning, vackra vyer och kunskap. Turen blir skräddarsydd efter era förutsättningar och behov. Vi ser fram emot att guida dig och ditt sällskap på fjället!

Om Helagsfjället


Helagsfjället är ett av Sveriges mest imponerande fjällmassiv och erbjuder en unik blandning av skönhet och utmanande terräng. Massivet är beläget i Härjedalen och sträcker sig 1796 meter över havet och är därmed den högsta toppen söder om polcirkeln i Sverige.

Fjället är känt för sin glaciär, som är den sydligaste i Sverige och för sitt rika djurliv där renar, fjällrävar och ett stort antal fågelarter håller till. Vandringen runt och på Helags ger dig en chans att uppleva denna magnifika miljö på nära håll och skapa minnen för livet.


Kontakt

För mer information angående aktiviteterna är ni välkomna att kontakta

Andreas Pettersson +46700395930

guide@nextadventuresweden.se